6 poslovnih modelov, ki rabijo spletno stran, čeprav mislijo nasprotno.

Home - Spletne strani - 6 poslovnih modelov, ki rabijo spletno stran, čeprav mislijo nasprotno.

Iščete način, kako razširiti prepoznavnost vašega podjetja in najti nove stranke? Potem je čas da začnete resno razmišljati o spletni strani vašega podjetja.

Statistično gledano kar 40% strank odkrije ponudnike storitev preko spletnega brskanja. Prav iz tega razloga lahko izhajamo, da ne obstaja razlog, da ne bi vaše podjetje bilo prisotno tudi na spletu. In zakaj je tako?

Po zadnjih raziskavah podjetja Clutch se večina podjetij, ki nimajo svoje spletne strani ne odločijo za to zadevo iz dveh razlogov:

  1. Menijo, da spletna stran ni pomembna za njihov poslovnih model.
  2. Spletno mesto se jim zdi predraga naložba.

Če se tudi vi najdete v enem izmed omenjenih razlogov, je zelo verjetno, da se ne zavedate, kako zelo dobro lahko to vpliva na vaše poslovanje. Prav iz tega razloga sem se odločil, da bom podrobneje opisal 6 poslovnih modelov, na katere predstavitvena spletna stran vpliva izjemno pozitivno.

Zasebni zdravniki in zobozdravniki

Ljudje postajajo čedalje bolj samostojni pri iskanju svojih osebnih zdravnikov in zobozdravnikov. Vsi namreč radi sami raziščemo ponudnike storitev, preden se odločimo za tistega, ki nam najbolj ustreza.

Profesionalna spletna stran z informacijami o vaših zdravstvenih storitvah, opremljena z mnenji zadovoljnih strank lahko naredi veliko razliko med vami in vašimi konkurenti. Stranka se bo nedvomno raje odločila za tistega ponudnika, o katerem lahko izve največ in pridobi največ koristi.

Nepremičninske agencije

Splošno znano je, da prodajalci nepremičnin prisegajo na starodobne načine marketinga. Nenehno jih lahko opazimo na letakih, oglasnih deskah in panojih. A če pogledamo na prodajo nepremičnine s strani potencialnega kupca, lahko hitro opazimo, da je prisotnost na spletu še kako pomembna.

Nobena stranka se ne bo impulzivno odločila za nakup nepremičnine, ampak bo ta proces trajal dlje časa. Vsak, ki ga mika tako velika investicija, se bo najprej podučil o samih nepremičninah in skrbno pregledal ponudbo na trgu.

Tukaj nastopite vi. S pomočjo poučnih vsebin in visokokakovostnih fotografij boste pri potencialni stranki veliko hitreje pridobili zaupanje, ki bo na koncu ključen dejavnik za uspešno prodajo.

Gradbeniki, električarji, krovci in podobni mojstri

Medtem ko so spletni seznami ponudnikov storitev odličen način za izvajalce, da jih stranke odkrijejo, bi te strani praviloma morale le povezati obiskovalca do uradne strani vašega podjetja.

Potencialna stranka bi pred odločitvijo zelo rada pregledala vaše predhodne projekte, reference in podrobne opise, kako jim lahko pomagate.

Da vam bo stranka bolj zaupala, je pomembno, da imate profesionalno informativno spletno stran, saj boste tako dali vtis, da obvladate svoje področje in ste sinonim za kvaliteto. To je zelo pomembno, saj so zadnje študije pokazale, da obstaja manjša možnost da vas stranka kontaktira, če dobijo slab vtis o vas na spletu.

Računovodje

Veliko neodvisnih računovodij začne stranke pridobivati skozi prijatelje in sorodnike. Te stranke lahko sicer na začetku zadostujejo vašemu poslovanju, a boste slej ko prej ugotovili, da mora vaše podjetje rasti.

Če želite nove stranke, je skrajni čas, da se vaše podjetje znajde na spletu in obiskovalcem predstavi, kako jim lahko pomagate.

Avtomehaniki

Če ste avtomehanik je lahko spletna stran vaš najboljši prijatelj. Večina ljudi je zelo negotova, ko pride do servisiranja njihovih osebnih vozil, saj ne vedo, kakšne cene lahko pričakujejo.

Spletno mesto, na katerem lahko potencialna stranka pregleda cenike servisiranja, podrobnosti vašega delovanja in mogoče celo izračuna strošek servisa, je lahko enostaven način, kako vzbuditi njihov interes in pridobiti zaupanje.

Če prav tako ponujate storitve, kot je na primer foliranje ali lakiranje, lahko prikažete vaše mojstrovine s pomočjo visoko kakovostnih fotografij.

Grafični ustvarjalci in likovni umetniki

Posamezniki, ki se ukvarjajo z umetnostjo na takšen ali drugačen način si mogoče ne predstavljajo, kako bi lahko spletna stran pripomogla k njihovemu poslovanju.

Izpostavljanje širši javnosti in predstavitev vaših umetnin je odličen način, da pokažete ljudem, kakšne produkte lahko pričakujejo in kako lahko pridejo v stik z vami.

Velja omeniti tudi možnost nadgradnje v spletno prodajo vaših umetnin.

Za konec

Če delujete v katerem koli od poslovnih modelov, ki sem jih opisal, imate izjemno priložnost kjer lahko hitro prednjačite pred konkurenco. Tako, kot ste mislili vi, da spletna stran ni uporabna za vas, so mogoče bili istega mnenja tudi vaši konkurenti.

Zakaj ne bi izkoristili prednosti in kot prvi v vaši panogi ali vašem območju začeli širiti svojo vizijo tudi na spletu?

Večina posameznikov pobrska informacije o čemerkoli na spletu, zato je pomembno, da tam najdejo tudi vas.

Tags:

Leave A Comment