4 načini, kako privabiti stranke s poenostavitvijo spletne strani

Home - Spletne strani - 4 načini, kako privabiti stranke s poenostavitvijo spletne strani

Obstajajo trenutki, ko stranke želijo čim več vsebin, čim več elementov in čim več spustnih menijev. Videli so nekaj odličnih spletnih mest in hočejo vse po malem.

To je popolnoma razumljivo, a poskušal bom razložiti, zakaj takšne spletne strani niso uporabne in imajo na uporabnike celo negativen vtis.

1. Skrajšajte vsebino vaše spletne strani

Obiskovalci vašega spletnega mesta redko berejo dolge vsebine, ponavadi le “skenirajo” spletno stran in njihovo pozornost pritegne nekaj povdarjenih besed in lep slikovni material. A na veliko straneh opažam, da je vsebine, ki ne prinese nič pametnega, absolutno preveč. Vaš segment s tekstovno vsebino lahko počistite tako, da si omejite število besed, ki bodo prikazane. Večkrat preberite napisano vsebino in poskušajte celoto okrajšati, kar se le da.

Kako lahko to storite? Poskušajte idejo predstaviti v enem samem stavku – to je dober način pisanja vsebin in pomaga bralcem “skenirati” besedilo z enim samim pogledom. Še en dober način pisanja je piramidni način, ki se začne z zaključkom (smešno, kaj ne?), preostala vsebina pa se doda za njim.

Spletna stran, ki to ponazarja, je kakopak Apple.com

2. Odstranite vizualne dekoracije

Ko pride do vizualnih elementov, se ponavadi zgodi, da jih želimo dodati, ker izgledajo dobro. Vsi želimo dizajn, ki izgleda unikatno in je prava paša za oči. A čeprav je namen dober, s sabo prinaša funkcionalne katastrofe. Poskušajte imeti čim manj dekoracij, saj vsaka dekoracija zmanjša fokus bralca iz pomembnih elementov na vaši strani.

3. Uporabite ponavljajoče se elemente

Uporabite ustrezno barvno strukturo z največ 3 različnimi barvami in 2 različni pisavi (ponavadi ena za naslove in ena za preostalo tekstovno vsebino).

Če bo vsak element drugačne barve in druge pisave, bodo kičasti rezultati prevzeli spletno mesto v negativnem smislu.

4. V mislih imejte le eno ciljno stranko

Mogoče se sliši čudno, a deluje. Skozi svojo kariero sem opazil veliko podjetij, ki želijo nasloviti širok rang potencialnih strank, različne starostne skupine, spole itd. Katera stranka bo dejansko prebirala takšno spletno stran? Sporočilo bo preveč “razredčeno” in takšni bodo tudi rezultati. V glavi imejte eno ciljno stranko, ko dizajnirate novo spletno mesto ali mogoče le prenavljate obstoječe.

Dobro premislite, koga naslavljate, s kakšno starostjo in interesi in vse vire usmerite v to stranko.

Poleg tega, če imate spletno mesto usmerjeno v prodajo vašega produkta, naj bo stran čim bolj direktna in jasna. Vaš cilj je pripeljati obiskovalca do tega, da klikne na gumb v košarico in nakup tudi zaključi. Vsaka majhna distrakcija lahko to prepreči. Prav tako priporočam za prodajo individualnega produkta izdelavo landing pagea, ki bo namenjena izključno temu produktu. Na tak način boste poslali dosti bolj jasno sporočilo vašim strankam.

Upam, da vam bodo ti nasveti pomagali pri tem, da vaša spletna strani izstopi iz povprečja.

Leave A Comment