V kolikor je vaša WooCommerce spletna trgovina že v polnem zagonu in jo želite v prihodnje upravljati sami, boste slej ali prej dodali novi izdelek. Zaradi številnih možnosti je dodajanje novega izdelka lahko na začetku zahtevnejša naloga, zato vam v tem prispevku pokažemo, kako dodati enostavni izdelek v vašo spletno trgovino brez pomoči programerja.

1. Prijava v WooCommerce spletno trgovino

Za začetek se morate v vašo WooCommerce spletno trgovino prijaviti. To storite tako, da v URL vrstico zgoraj poleg vaše domene vtipkate “/wp-admin”. Ta URL je osnova prijave v katerokoli WordPress spletno stran ali spletno trgovino, po želji pa ga lahko tudi spremenite.

Primer celotne povezave:

https://domena-moje-trgovine.si/wp-admin

Prikazalo se vam bo prijavno okno, kamor vpišete vaše uporabniško ime in geslo. Za vstop v trgovino kliknete na gumb prijava.

2. Navigacija do zavihka z izdelki

Po uspešni prijavi boste na ekranu videli nadzorno ploščo s številnimi možnostmi. Za karkoli, povezano s trgovino, je prava izbira zavihek “WooCommerce”, kjer lahko najdete vse možnosti v povezavi s splošnimi nastavitvami vaše trgovine, pod njim pa se nahaja zavihek “Izdelki”, kjer poteka vse v zvezi z urejanjem izdelkov. Ob kliku na ta zavihek se vam bo prikazala vsebina izdelkov.

V kolikor je vaša WooCommerce spletna trgovina še prazna, ne boste mogli zgrešiti velikega gumba za dodajanje novega izdelka. Kliknete lahko na “ustvari izdelek” ali “dodaj nov”, obe povezavi vas bosta pripeljali do strani dodajanja izdelka.

WooCommerce spletna trgovina

3. Dodajanje novega izdelka

Prikazal se vam bo vmesnik z a dodajanje novih izdelkov. Na vrhu boste imeli polje z nazivom izdelka, pod njim pa večje polje za opis izdelka. Naslov izdelka naj ne bo predolg, opis pa naj zajema bistvene lastnosti izdelka in dodatne informacije, kot je npr. uporaba ali sestava.

Izdelka ne pozabite umestiti v ustrezno kategorijo, ki jo lahko izberete ali celo dodate na desni strani v segmentu “Kategorije izdelkov”.

Če se pomaknete po strani navzdol, boste videli še preostala polja, ki pripomorejo k ustrezni predstavitvi izdelka. Na desni strani v ploščici “Slika izdelka” dodate ob kliku na gumb “dodaj sliko izdelka” glavno sliko izdelka, ki naj bo ustrezne ločljivosti (priporočeno vsaj 800×800) in kvalitete.

Pod tem zavihkom lahko dodate še galerijo izdelka, torej slike, ki bodo prikazane poleg glavne slike izdelka. V galerijo lahko dodate več kot 1 sliko, medtem ko je glavna slika lahko le ena.

Vstavite lahko tudi oznake izdelkov, ki vašim uporabnikom pripomorejo pri bolj učinkovitem brskanju po spletni trgovini. Sem lahko vnesete oznake, kot so npr. “vegansko”, “brez glutena” itd.

Pri podatkih izdelka pa je seveda potrebno vnesti ceno izdelka. V prvo polje vnesete redno ceno izdelka brez valute (valuta je prikazana levo), spodaj pa lahko vnesete še akcijsko ceno (v kolikor akcijske cene ni, enostavno pustite prazno.)

V kratek opis izdelka opcijsko vnesete bistveno prednost izdelka, če pa je opis vašega izdelka res kratek, pa lahko kratek opis interpretirate kot celoten opis izdelka in zgornje polje z opisom izdelka pustite prazno.

Ne smete pozabiti še na šifro izdelka, preko katere boste bistveno lažje vodili vašo zalogo. V zavihku “Zaloga” lahko urejate tudi podatek, koliko izdelkov je na zalogi ali če trenutno tega izdelka ni možno dobaviti stranki.

4. Objava izdelka

V kolikor ste izpolnili vsa potrebna polja in ste z opisom izdelka zadovoljni, zgoraj desno kliknete na gumb objavi. Stran se bo osvežila in zgoraj boste videli zeleno obarvano okence, ki vas vabi k ogledu vašega izdelka.

Čestitke, dodali ste svoj prvi izdelek! Vaša WooCommerce spletna trgovina je tako dobila bistveno funkcionalnost, možnost nakupa izdelkov v vaši ponudbi.

5. Urejanje izdelka

V kolikor želite obstoječi izdelek urediti, lahko do izdelka navigirate na 2 različna načina:

  1. Če ste prijavljeni v svoji spletni trgovini, lahko ob pogledu izdelka v orodni vrstici zgoraj kliknete na “uredi izdelek”.
  2. Navigirate v nadzorno ploščo, kliknete na zavihek “Izdelki” in poiščete izdelek. Pri izdelku kliknete na povezavo “Uredi”.

Ob kliku na “Uredi” se vam bo zopet odprl vmesnik za urejanje izdelka, kjer popravite ali dodate želene informacije.

Po koncu urejanja kliknete na gumb “Posodobi” in izdelek je uspešno urejen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja